Underbart väder på Wallevi. Mycket folk som lockats dit.

Dessutom hade WRY:s , (Walldia Ränneslöv Ysby)
gemensamma ungdomssektion haft den årliga sammandragningen på Wallevi denna helgen.

Som grädden på moset möttes då Walldia och Ränneslövs A-lag i serien.

De båda lagen har i år möts en gång tidigare, då på Björkvallen i Ränneslöv, då vann Walldia med 2-1, en klar seger även om siffrorna inte visar det.

Walldia har ”kopplat” ett ordentligt grepp om de andra lagen i toppen, där det gäller att bli som sämst 3:a i serien för att flyttas upp till femman nästa år.

Följande Walldiatrupp var samlad till match:
Dino, Victor, Kenan, Tanne, Jacob, Simon, Buj, Ibbe, Nderim, Max, Hannes, Jonte, Robban, Kalle, Jocke, Fredde.

Som vanligt saknas en hel del p.g.a skador men det är det som är tillgängligt för närvarande.
Matchen lagen emellan på Björkvallen var en stabil seger för Walldia spelmässigt men Ränneslöv gnetade emot ordentligt, speciellt i slutskedet och hade sina kvitteringschanser.

Men på Wallevi känner kombatanterna på varandra som ett par tungviktare innan man kommer till något avslut.
Walldia idkar som vanligt ett passningsorienterat spel medan gästerna litar på tyngd och kraft vilket man har gott om.

Det ger inledningsvis inte så mycket i utbyte för gästerna, man får mer jaga boll och hemmalaget är ordentligt rörliga det är ofta bara den avgörande passningen som inte går hem.

Gästerna är nära ett ledningsmål när man efter 20 min bjuds på en felpassning i Walldiaförsvaret och Dino i Walldiakassen får sträcka ut för att hålla nollan.

Den chansen kvitteras någon minut senare som ger en hörna i utbyte för Walldia. Den perioden är Gästernas bästa
Istället är det hemmalaget som efter 25 min tar ledningen då Nderim på vänsterkanten hittar Hannes som mycket vackert placerar in 1-0 i bortre burgaveln bakom Dennis Ljungberg i GIF kassen.

Det var lite ”proppen” ur för Walldia. Man skär stora sår i Giffens försvarsmurar i attack efter attack.

2-0 i 37 min kommer efter att Tanne tillbaka efter avstängning hittat Max till vänster som hittar favorithörnet i bortre gaveln.

En av dagens bättre Walldianer är slitvargen Ibbe Zed som minuten innan halvtidspausen ökar på hemmaledningen
till 3-0 assisterad av Max Sjöstrand.

Pausvilan ägnades åt att gjuta självförtroende i manskapet och bekräfta att gästerna inte åstadkommit något mer än vad man gjorde i inledningen.

Ränneslöv lyckades inte med mycket framåt utan man drog på sig en hel del varningar istället.
Bujar åkte på en riktig tryckare på mittplan men efter lite bomull i näsan gjorde han en fin lobb över Ljungberg på
Nderims assist fram till 4-0.

Max råkade illa ut med halvtimmen kvar då han vred knät så han fick utgå, hoppas det inte är så illa som det såg ut.
Kalle Karlsson ersatte Max i 73 min.

I samma minut är Hannes fri med Ljungberg, Ljungberg räddar till hörna.

Ljungberg fick ge sig när Hannes frispelade Tanne som fastställde slutresultatet med 8 minuter kvar till 5-0.
Även övriga avbytare kommer in de sista minuterna.

Det kunde blivit mer eftersom Tagesson i Ränneslöv drog på sin sin andra varning när han fäller Hannes i straffområdet med minuten kvar..

Kenan missar eller rättare sagt - Ljungberg räddar 11 metersskottet.

Sammanfattning:

En strålande insats av Walldia där man är väldigt stabila både individuellt och kollektivt.
Man släpper till väldigt lite bakåt och har en kreativitet framåt.
Individuellt gör Simon Walldèn en strålande insats som ytterspringare efter några veckors uppehåll, likaså Victor Norberg kliver in på en ovan plats som ytterback så man tror att han aldrig gjort något annat.

BKW- Ränneslövs GIF 210904

25 min 1-0 Hannes (Nderim)
37 min 2-0 Max (Tanne)
44 min 3-0 Ibbe (Max)
53 min 4-0 Bujar (Nderim)
82 min 5-0 Tanne (Hannes)

Domare:Ivan Contos